Upis

UPIS (NOVIH UČENIKA) U ŠKOLSKU 2021-202 GODINU

 

Želite da upišete svoje dete u sledećoj školskoj godini u Francusku školu u Beogradu? Imate mogućnost da ga upišete unapred, od predškolskog do završnog razreda srednje škole za školsku godinu 2021-2022. 

U tu svrhu, školska ustanova je uspostavila posebnu proceduru za upisivanje učenika unapred elektronskim putem.  Zahtevi za upis novih učenika, koji trenutno ne pohađaju nastavu u Francuskoj školi u Beogradu (EFB), za tekuću školsku godinu  ili za sledeću školsku godinu 2021-2022., mogu se podneti preko portala ‘Eduka’ Francuske škole u Beogradu (EFB).

Upis putem interneta

PAŽNJA:

Naše nadležne službe uzimaju u razmatranje isključivo zahteve za upis sa kompletnom dokumentacijom.

Upis je konačan tek nakon uplate upisne takse u iznosu od 900 € po detetu i nakon prijema predmeta od strane uprave škole. Taksa za upis se ne refundira u slučaju nedolaska deteta u školu.

Ne zaboravite da popunite SVA OBAVEZNA polja.

 

Upis u predškolski razred

 

Da bi bilo primljeno u predškolski razred, dete mora da bude čisto, uključujući tu i odmor posle ručka.

Osnovno / Srednje obrazovanje – Kontrolni ispit za ocenu nivoa znanja

Deca koja dolaze iz drugačijeg školskog obrazovnog sistema u odnosu na francuski (javnih škola u Francuskoj ili obrazovnih ustanova ovlašćenih od strane AEFE (Agencije za školovanje na francuskom jeziku u inostranstvu)) polažu kontrolni ispit za ocenu nivoa znanja.

 

Informacije i posete

 

Za sva pitanja u vezi sa kapacitetima upisa učenika, nastavom, zahtevima za obilazak naše školske ustanove ili ako naiđete na probleme u vezi sa upisom preko interneta, možete nam se obratiti elektronskom poštom na adresu secretariat.eleves@efb.rs  ili telefonom na broj  00 381 11 369 19 22  (sekretarijat za učenike i upis).

 

Stipendije za školovanje

 

Zahtev za dodelu stipendije za školovanje može se podneti za decu – francuske državljane u konzulatu Francuske u Beogradu.

 

stipendije na sajtu