Školske stipendije

Bourses scolaires 2020/2021

La deuxième campagne des bourses scolaires est ouverte.
Le prochain conseil consulaire examinera les  demandes de recours des familles déjà boursières ainsi que les premières demandes de bourses scolaires pour l’année 2020/2021 pour les familles arrivées à l’été dans la circonscription.

Le formulaire de demande et la liste des pièces requises sont disponibles sur les sites internet de l’ambassade :

https://rs.ambafrance.org/Bourses-scolaires-2020-2021-pour-l-Ecole-francaise-de-Belgrade

Toutes les demandes devront être déposées (sur rendez-vous) à la section consulaire de l’ambassade de France jusqu’au vendredi 25 septembre au plus tard.

Contact bourses scolaires :
claire.charbonneau@diplomatie.gouv.fr

Tel : (11) 302 35 23

 


Izmene u proceduru dodele školskih stipendija

Zbog situacije izazvane širenjem virusa Covid-19 kao i ekonomskih posledica koje su pogodile neke od porodica, Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je u dogovoru sa AEFE odlučilo da unese odredjene izmene u svoju dosadašnju proceduru dodele školskih stipendija kako bi omogućilo porodicama koje već primaju stipendiju a čija se
finansijska situacija pogoršala, kao i porodicama koje nisu do sada koristile stipendije, da od sada zatraže stipendiju na osnovu podnošenja dokumenata koja potvrdjuju njihov stvarni gubitak prihoda nastao od trenutka pojave epidemije u zemlji u kojoj aktuelno borave.

Porodice koje se nalaze u pomenutoj situaciji treba da se jave

najkasnije do 22.maja

konzularnom odeljenju Francuske ambasade u Srbiji na sledeću adresu : claire.charbonneau@diplomatie.gouv.fr ili na telefon 011 302 35 23.

 


Stipendija za školovanje

Deca – francuski državljani koji borave sa svojim porodicama u inostranstvu mogu da apliciraju za stipendiju za školovanje.

 

Obrazac za podnošenje zahteva za stipendiju i posebna uputstva kojima je utvrđen način funkcionisanja mehanizma za dodelu stipendija mogu se pronaći na internet sajtu agencije za školovanje na francuskom jeziku u inostranstvu:

www.aefe.fr

 

Odbor pri konzulatu razmatra podnete zahteve za obnavljanje stipendija za narednu školsku godinu i sve prve zahteve za stipendiranje učenika iz porodica koje već žive u Srbiji.

 

Svi zahtevi podnose se obavezno u zakazanom terminu u konzularnom odeljenju pri ambasadi Francuske u Beogradu.

 

Preko dole navedenog linka možete pronaći korisne informacije u vezi sa podnošenjem vašeg predmeta u Konzulatu Francuske u Srbiji:

 

Bourses-scolaires-2020-2021