Sigurnost

BezbednostUlazak u školske prostorije

Ulazak u prostorije nižih razreda OŠ i vrtića strogo je ograničen, dozvoljen je u posebnim slučajevima, ako je prethodno najavljen, isključivo nastavnom osoblju.

 

Roditelji

Zahteva se od roditelja da izuzetno pažljivo voze u okolini škole radi bezbednog kretanja dece. Prilikom svakog ulaska u prostorije viših razreda OŠ i srednje škole, roditelji su dužni da se prethodno jave Pedagoškoj službi (vie scolaire) – zgrada Cuba. Ulazak u zbornicu i učionice roditeljima je strogo zabranjen.

 

Učenici

Učenici moraju kod sebe imati svoju svesku za korespondenciju (carnet de dorrespondance – ona je veza između škole i roditelja) koju može da im zatraži bilo ko od zaposlenih. Učenici moraju strogo da poštuju školska pravila i zabrane.

 

Kretanje kroz školu, samodisciplina

Kretanje kroz školu treba da bude što brže i pažljivije, uz poštovanje bezbednost svakog pojedinca. Nije dozvoljeno zadržavanje u hodnicimaosim na malim odmorima.

 

Za vreme velikog odmora i pauze za ručak učenici su dužni da izađu iz zgrade. Učenici mogu da izađu iz učionica tek pošto je profesor to dozvolio, i uz njegovu pratnju. Školske torbe moraju da budu poređane ispred učionica tako da ne blokiraju prolaz.

 

Opšta bezbednost

Opšta bezbednost je regulisana stalnim nadzorom oko škole i unutar nje, Svako je u obavezi da primi k znanju uputstva i savete koje izdaje uprava i da ih prosledi onima kojima su namenjeni.

Takođe, svako ponaosob treba aktivno da učestvuje i da pruži svoj maksimum u očuvanju bezbednosti.

Prisustvo svakog sumnjivog lica ili predmeta  mora biti prijavljeno istog trenutka.