Naše vrednosti

Vrhunski učinak za sve, kao znak pripadnosti mreži AEFE (Agencija za nastavu na francuskom jeziku u inostranstvu)

 

Članica najveće školske mreže na svetu AEFE, Francuska škola u Beogradu raspolaže najboljim mogućim uslovima za ispunjavanje svoje obrazovno/prosvetne misije. Naša ustanova angažuje sva raspoloživa sredstva kako bi svima omogućila postizanje vrhunskih rezultata.

Uz podršku i podsticaj nastavno-pedagoškog tima Francuske škole u Beogradu (EFB), svaki od učenika ima mogućnost da postigne najbolje moguće rezultate tokom svog školovanja i da otkrije sve svoje talente. Rezultati ostvareni na ispitima unazad nekoliko godina pokazatelj su kvalitetnog rada uz poštovanje ljudskih i moralnih vrednosti.

 

Image result for valeurs

 

Otvorenost u oblasti kulture, nauke i jezika

 

Francuska škola u Beogradu (EFB) radi po inovativnom nastavno-pedagoškom programu koji objedinjuje praćenje važećih školskih programa u Francuskoj i otvorenost prema srpskom jeziku i kulturi. Pomenuto opredeljenje ka otvorenošću ogleda se kroz partnerske odnose sa lokalnim dvojezičkim školskim ustanovama.

U opštem smislu, naši nastavno-pedagoški timovi vode računa o različitostima dece koja pohađaju Francusku školu u Beogradu (EFB); sva deca učestvuju u projektima razmene sa drugim međunarodnim školama sa kojima je uspostavljena bliska i trajna saradnja. Takođe, kroz partnerske aktivnosti i saradnju sa kulturnim udruženjima, sportskim klubovima, kao i kroz razne školske ekskurzije, Francuska škola u Beogradu (EFB) neguje komunikaciju i razumevanje među različitim nacijama i kulturama. Za naše najstarije učenike, uspostavili smo politiku konkretnog usmerenja i upoznavanja sa svetom privrede, čime dajemo svoj doprinos u praćenju naših učenika na putu ka visokom obrazovanju.

Kod svih učenika, stavlja se naglasak na poznavanje jezika kao osnovnog činioca u komunikaciji i razumevanju među ljudima.

 

Blagonaklonost i zahtevnost

 

U duhu blagonaklonog pristupa obrazovanju, kakav mi primenjujemo u Francuskoj školi u Beogradu (EFB), svaki učenik se prati u svemu pozitivnom što radi. Pruža mu se podrška u odrastanju i podstiče se da stalno pomera svoje granice. Naši nastavno-pedagoški timovi trude se da očuvaju integritet svakog deteta i da mu daju za pravo da postoji takvo kakvo jeste. Na taj način, stvaramo povoljnu klimu za uspešno obrazovanje i dobrobit svih učenika.

Naša ustanova takođe obezbeđuje praćenje školovanja dece sa posebnim potrebama, zahvaljujući uspostavljanju posebnih personalizovanih nastavnih planova i programa.

Vrhunski rezultati nisu stvar elitizma. Cilj ovakvog pristupa jeste stvaranje inkluzivne, gostoprimljive i blagonaklone školske ustanove, ali u isto vreme i zahtevne i koja pruža svim učenicima sve uslove za uspešno ostvarenje pravilno odabranog smera obrazovanja.

 

Solidarnost

 

Francuska škola u Beogradu (EFB) čvrsto je opredeljena ka odbrani, promociji i primeni vrednosti građanskog društva. Preko nastavnih i upravnih struktura, kao i kroz sve namenski organizovane aktivnosti (trke solidarnosti, akcije sakupljanja odeće, igračaka,…) šaljemo poruku i prenosimo univerzalne ljudske vrednosti našim sadašnjim učenicima, građanima sutrašnjice.