Život u obdaništu

Život u obdaništu

Socijalizacija

 

U predškolskom razredu, deca se vrlo postepeno uvode u ritam koji nameće život u kolektivu: praćenje aktivnosti koje predlaže nastavnik, pridržavanje rasporeda vremena, poštovanje pravila života u zajednici.

U predškolskim razredima, deca provode nekoliko sati u društvu svojih drugara i razvijaju izražene sklonosti koje će im omogućiti da se zajednički i sa zadovoljstvom upuste u proces učenja.

 

Učenje kroz igru

 

U predškolskim razredima, učenici svakodnevno učestvuju u igrama istraživanja, razvoja simbolike, izgradnje i učenja pravilima, sve u cilju njihovog pravilnog fiziološkog, neurološkog, psiho-socijalnog afektivnog i kognitivnog razvoja.

 

Jezik

 

Sve aktivnosti u predškolskim razredima odvijaju se na francuskom jeziku. Učenje i unapređivanje francuskog jezika vrši se prirodno tokom tri godine pohađanja predškolskih razreda, i to za svu decu.

Za decu van frankofonog govornog područja, učenje francuskog jezika obavlja se kao nadogradnja dobrog poznavanja maternjeg jezika. To je jedan od razloga zbog kojih je učenje srpskog jezika takođe obavezno za sve.

Dobro poznavanje i ovladavanje jezikom omogućiće deci da skladno i u punoj meri prate nastavu u sledećim razredima osnovnog obrazovanja.