Takmičenja

Европа и ја

 

Европски дневник објављује се у Србији већ десети пут. Европски дневник је публикација која покрива широк спектар тема од настанка ЕУ, посебно занимљива за младе, бави се институцијама ЕУ, екологијом, људским и мањинским правима, наставком образовања у земљама ЕУ, студенстским разменама… #EUzaTebe  #evropskidnevnik Европски дневник промовише наградни конкурс за ученике средњих школа.

Публикацију Европски дневник 2019/2020 финансирала је Делегација ЕУ у РСрбији. Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС и Министарство просвете, науке и технолошког развоја РСрбије и Министарство за европске интеграције РСрбије подржали у спројекат и учесвтвовали у припреми овог дневника.

Десети јубиларни конкурс Европа и ја имао је за теме ЕУ и Србија, ЕУ у твом свакодневном животу, Митови о ЕУ, Људска права, Животна средина и климатске промене, Превенција насиља, Европа – уједињени у разноликости.  Радови су могли бити: фото-радови, видео-формати, стрип/карикатура и израда интернет странице.

Први пут Европски дневник је у конкурс укључио и међународне школе, па и нашу, ФШБ.

Зато нам је додатно част што је наш ученик ТС, Љубомир Ћеранић својом карикатуром на тему Животна средина и климатске промене, међу више од 230 радова освојио другу награду, од укупно петнаест награда колико се додељује. Награда подразумева седмодневно путовање у три земље Европсе уније (Италију, Аустрију и Мађарску – ове године) чим услови буду дозволили.

Од свег срца честитамо Љубомиру на његовом личном успеху и захваљујемо му на дивној реклами и промоцији за нашу школу.

Такође искрено честитамо и захваљујемо нашем другом  учеснику Александру Абсману.