Naši učenici u poseti Ambasade Francuske

Razredi 3. ciklusa (5. i 6. razred) i 9. razred Francuske škole u Beogradu u poseti Ambasade Francuske

 

Naši učenici 5., 6., i 9. razreda su posetili Ambasadu Francuske 20. i 27. Februara, i 28. i 29. marta, a u sklopu programa Moralnog i građanskog vaspitanja (EMC).

Oni su bili u pratnji učiteljica, gđe Gišić i gđe Maurat, gđe Guerguinov, direkorke osnovne škole i Gorane Gavrilović za 5. razred, zatim u pratnji gđe Dizin, Saše Jovanovic i Kevina Bojića za 6. razred, i u pratnji g. Stojanovića, profesora Istorije i Geografije i Luc Thuilleaux za 9. razred.

Ove akcije su bile odobrene na početku školske godine (novembar 2018.) od strane odbora za zdravstveno obrazovanje i građanstvo.

Učenici su imali čast da ih dočeka gđa Rebecca Bourgin, Konzul Francuske.

Nakon posete prostorija i različitih služba Ambasade i Konzularnog odeljenja, objašnjenja o ulozi Ambasade, Konzulata i njihovog osoblja za francuske državljane, data su našim učenicima u Velikoj dvorani za sastanke Ambasade.

Tom prilikom, posetili smo i odeljenje za izdavanje pasoša, ličnih karti, za registraciju Francuza u inostranstvu, kao i službu regrutacije građanskog vaspitanja itd. Sva ova pitanja više nisu tajna za naše učenike, koji su postavljali mnoga pitanja našem Konzulu.

Ovo je već druga godina za redom kako se ovaj projekat održava, a po prvi put su uključeni i naši učenici 5.razreda.

Srdačno se zahvaljujemo gospođi Bourgin za njenu dobrodošlicu i dostupnost, kao i celokupnom osoblju diplomatskog predstavništva uključenog u ovu priliku.

 

Autori teksta Gdja Guerguinov i G. Ouriachi